JEPVĢ skolēni piedalās tiešraidē par stāvokli Eiropas Savienībā

13. septembrī plkst. 10.00 tiešraidē debates par stāvokli Eiropas Savienībā. JEPVĢ 12.klases skolēni vēstures stundā pieslēdzās tiešraidei, kurā  Eiropas Komisijas priekšsēdētāja Urzula fon der Leiena uzrunāja Eiropas Parlamenta deputātus un tiešsaistē esošos, akcentējot ES prioritātes nākamajam gadam, kad notiks Eiropas Parlamenta vēlēšanas 2024. gada 8. jūnijā.

Lai diskusijas skolēniem būtu interesantāka,  ES māja piedāvāja izveidoto krustvārdu mīklas minēšanu sli.do vārdu mākoņu veidošanu, kurā bija atslēgas vārdi par Eiropas Savienības prioritātēm un aktualitātēm. Ieteicam arī jums atrisinātt krustvārdu mīklu:

https://puzzel.org/crossword/play?p=-Ne2-yQ-TH-WsdKCgVSl

Galvenās prioritātes, kas tika skatītas bija,  ES rīcība attiecībā uz Krievijas karadarbību Ukrainā, ES bloka paplašināšana  ar Balkānu valstīm un iespējami ātrākas procedūras veikšanu Ukrainas uzņemšanai ES, kā arī cīnīties pret klimata pārmaiņām, risināt pieaugošo dzīves dārdzību un kā droši izmantot mākslīgā intelekta sniegtās iespējas, jaunas ES Parlamenta vēlēšanas, kā arī citi.

Ursula fon der Leiena, Eiropas Komisijas prezidente: “Ir pienācis brīdis parādīt jaunajai paaudzei, ka mēs varam izveidot kontinentu, kurā varat būt tāds, kāds esat, mīlēt to, ko vēlaties, un mērķēt tik augstu, cik vēlaties. Kontinents, kas samierinājies ar dabu un ir vadošais jauno tehnoloģiju jomā. Kontinents, kuru vieno brīvība un miers. Šis ir Eiropas brīdis, lai vēlreiz atbildētu uz vēstures aicinājumu.”

Vēstures skolotāja Ināra Krusta

print

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.