Tikšanās ar Zemessardzes 35. kājnieku bataljona pārstāvjiem un Aizsardzības ministrijas lekcija “Kā mēs sargājam Latviju?”

8.novembrī Jāņa Eglīša Preiļu Valsts ģimnāzijā notika Aizsardzības ministrijas lekcija “Kā mēs sargājam Latviju?” To Aizsardzības ministrija rīko sadarbībā ar Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem. Šajā mācību gadā lekcijai “Kā mēs sargājam Latviju?” pieteicās rekordliels izglītības iestāžu skaits – 208 skolas no visas Latvijas, un šogad tā pirmo reizi tika piedāvāta pamatskolas 7.-9. klašu skolēniem. Lekcijā jaunieši uzzināja vairāk par visaptverošo valsts aizsardzību, Latvijas aizsardzības spējām, drošības izaicinājumiem, dezinformācijas riskiem, kiberdrošību, rīcību krīzes situācijās, kā arī sabiedroto klātbūtni Latvijā. Tāpat skolēni varēja iegūt informāciju par iespējām iesaistīties valsts aizsardzības dienestā, Jaunsardzē, zemessardzē, kā arī profesionālajā dienestā. Pasākumā piedalījās Zemessardzes 35. kājnieku bataljona pārstāvji, kuri interesanti stāstīja un rādīja karavīra ekipējumu un pārtiku. To bija interesanti aplūkot un gūt ieskatu karavīra ikdienas pielietošanā. Skolēni tika iesaistīti dažādās aktivitātes un tika pārbaudītas zināšanas par dažādām tēmām, kuras saistītas ar valsts aizsardzību. Lekcijas radīja skolēnos izpratni par aizsardzības nozari un tās aktualitātēm, Latvijas dalību NATO, kolektīvo aizsardzību un citiem aizsardzības nozares jautājumiem.

Lekcijas noslēgumā Aizsardzības ministrijas pārstāvji pasniedza dāvanu skolai – galda spēli “Latvijas Neatkarības karš 1918 – 1920”, kur spēlētājiem būs iespēja izzināt Latvijas vēsturi un cīnīties par valsts neatkarību, kā arī pievienotu vēstuli no Latvijas Aizsardzības ministra Andra Sprūda.

Aira Gribonika – Upeniece, JEPVĢ ārpusstundu darba organizatore

print

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.