Interešu izglītības programmas “Es-uzņēmējs!” semestra noslēgums

Jāņa Eglīša Preiļu Valsts ģimnāzijā 1. semestra laikā tika īstenots interešu izglītības programmas “Es-uzņēmējs!” pulciņš. Tajā darbojās divdesmit 11.A klases ģimnāzisti.
Apgūstot Latgales plānošanas reģiona izstrādāto interešu izglītības programmu “Es-uzņēmējs!”, jaunieši ieguva zināšanas par finanšu pratību, par uzņēmējdarbības prasmēm, par naudas līdzekļu organizēšanu. Mācību process izveidots tā, lai nodarbības būtu radošas un aizraujošas.
“Es-uzņēmējs!” pulciņa laikā tika attīstītas jauniešu spējas aktīvi piedalīties sabiedrībā, radīt vērtības, veidot attieksmi pret darba vidi, cilvēkiem. Iegūtās prasmes un iemaņas jaunieši spēs pārnest reālajā dzīvē neatkarīgi no nākotnes karjeras mērķa – būt darba devējam vai darba ņēmējam.
JEPVĢ 11.A klases jaunieši apguva izpratni par līderības jēdzienu, apguva produkta radīšanas un virzīšanas pamatus, mērķa tirgus noteikšanu, liekot uzsvaru uz to, ka vērtības pozicionēšana ir svarīgākais ilgtspējas principu un risinājumu nodrošināšanai mūsdienīgas biznesa pasaules pamatā. Nodarbību noslēgumā skolēni saņēma Atzinības rakstus par ieguldīto darbu savu zināšanu un prasmju attīstīšanā interešu izglītības programmā “Es-uzņēmējs!”.
Pateicamies Preiļu novada pašvaldībai par organizēto semestra noslēguma pasākumu Preiļu pilī 8.-12. klašu skolēniem programmas “Es-uzņēmējs!” ietvaros!
Bija interesanta saruna ar Jāzepu Šņepstu, AS “Preiļu siers” valdes priekšsēdētāju, kas ir lielākā uzņēmuma, lielākā nodokļu maksātāja, lielākā darba devēja vadītājs Preiļu novadā. Sarunas tēma: “Nepieciešamās zināšanas, prasmes un rakstura īpašības, lai kļūtu par uzņēmēju.” Skolēniem arī notika darbs grupās: filmas par Latgales un Preiļu novada amatniekiem skatīšanās, meistarklase par sava talanta monetizāciju, saruna par karjeras iespējām un profesijām. Skolotājiem bija saruna ar Latgales plānošanas reģiona komercdarbības speciālisti Rutu Priedi par programmas “Es-uzņēmējs!” nākotni un sadarbības iespējām.

JEPVĢ skolotāja Zenta Juranča

print

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.