Erasmus+ “DIGI-CUL” uzņemšanas vizīte JEPVĢ

No 22. līdz 26. aprīlim Jāņa Eglīša Preiļu Valsts ģimnāzijā notika Erasmus+ projekta “DIGI-CUL’ uzņemšanas vizīte, kurā piedalījās 28 projekta partneri no Horvātijas, Grieķijas, Maltas un Turcijas sadarbības organizācijām. Šī bija projekta ceturtā mobilitāte, kuras darba pakotnes tēma ”Starpkultūru un digitālās studijas, izmantojot mākslu un muzejus”.Tikšanās laikā projekta dalībniekiem bija iespēja gūt priekšstatu par dažāda veida muzejiem Latvijā, gan klasiskiem, gan arī neierastiem. Piemēram, Latvijas Okupācijas muzejā projekta dalībnieki iepazina mūsu valsts piecdesmit gadu okupācijas vēsturi, Līvānu Stikla un Amatniecības centrā paši apguvām ne tikai stikla apgleznošanas prasmi, bet arī vērojām profesionālu stikla pūtēju darbu un stikla pūšanas darbu ekspozīciju, un, protams, apskatījām arī plašo un krāsaino ekspozīciju “Līvānu stikla muzejs” un vēsturisko ekspozīciju “Amatnieki Latgalē 19.–20. gadsimtā”.
Paldies radošajiem Preiļu Leļļu Karaļvalsts un “Nester Custom” īpašniekiem par viesmīlīgo uzņemšanu un interesantajām ekspozīcijām.
Vizītes laikā ģimnāzijā projekta dalībnieki ne tikai iepazina mūsu ģimnāziju, bet arī aktīvi piedalījās ģimnāzijas skolotāju un skolēnu vadītajās radošajās darbnīcās ”T- kreklu  apgleznošana”, “Ziepju gatavošanas meistarklase”, “Grafiti un ielu māksla”, kas bija kā atskats uz mūsu projekta iepriekšējo mobilitāti, kura novembrī notika Atēnās, un arī apguva latviešu tautas deju pamatsoļus. Radošajās darbnīcās tapušie darbi bija arī pašu gatavotās dāvanas sev vai saviem mīļajiem.
Sirsnīgs paldies mūsu lieliskajiem ģimnāzistiem un kolēģēm par sagatavotajām prezentācijām, koncertu, vadītajām meistarklasēm un, īpašs paldies mūsu ģimnāzijas skolnieču viesģimenēm par Horvātijas projekta dalībnieču uzņemšanu savās mājās!
Diemžēl joprojām starptautisko projektu uzņemšanas vizīšu organizēšanu ļoti sarežģī naktsmītņu trūkums pilsētā. Tas rada ne tikai papildus problēmas, kas rodas plānojot pašu vizīšu norisi, bet arī lieki sadārdzina vizīšu izmaksas un veicina līdzekļu aizplūšanu uz blakus esošajām pilsētām.
Mums visiem kopā atkal izdevās padarīt mūsu ģimnāziju par vietu, kur ciemiņi vēlas atgriezties, vai nu, sadarbojoties jaunos projektos, vai apmeklēt ģimnāziju darba ēnošanas mobilitātē.
Nākošā projekta mobilitāte, kurā piedalīsies ģimnāzijas projekta dalībnieki skolēni un skolotājas notiks no 20. līdz 26. oktobrim Maltā. Tā arī būs esošā projekta noslēdzošā mobilitāte.

Anna Verza, Erasmus+ projekta koordinatore JEPVĢ

print

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.