2023./2024. mācību gada mācību sasniegumi

Nav tāda, ko nevar,
Ja ir – tad jāvar!
Kaut plaukstām jūra jāizsmeļ,
Kaut zemes smagums jāpaceļ.
Nav tāda, ko nevar.
Ja ir – tad jāvar!
/Andrejs Eglītis/

Jāņa Eglīša Preiļu Valsts ģimnāzijas audzēkņi ir skolas gods un lepnums. Ir ļoti daudz skolēnu, kuri mācībās saņem augstus novērtējumus, piedalās dažādās olimpiādēs un konkursos, nes skolas vārdu pilsētā, valstī, pasaulē. Jauniešu sasniegumi ne tikai atspoguļo Preiļu izglītības sistēmu, bet arī parāda, ka tā ir tautas nākotne- mūsu intelekts, mūsu ekonomika, mūsu drošība. Ar augstiem panākumiem un neizmērojamu potenciālu viņi pārstāv ne tikai savu skolu, bet arī visu Latgali.
Šodien lepojamies un godinām viņu neatlaidību, dedzību un mērķtiecību, kas ir iedvesmojošs piemērs mūsu pilsētas jauniešiem. Gribētos vēlēt ikvienam skolēnam , lai cenšas vienmēr izdarīt mazliet vairāk, nekā ikdienā no katra tiek prasīts.

Varonīgi izturēt
varonīgi sevī sēt
varēšanu, pašiespēju
varonīgi savu seju
turēt pretī, nenovērsties.
Tas, kas savā gaismā spēs
apņemt tumsu – uzvarēs.
/Imants Ziedonis/

Liels prieks, ka šajā mācību gadā mums ir tik daudz skolēnu un skolotāju, kas guvuši sasniegumus mācību priekšmetu olimpiādēs, konkursos, sacensībās. Paldies visiem, kas savus spēkus, zināšanas un prasmes iegulda mācīšanas un mācīšanās procesā, lai ar godu pārstāvētu Jāņa Eglīša Preiļu Valsts ģimnāziju! Paldies visiem skolēnu vecākiem par atbalstu!
Mēs esam lepni par savu skolu, tās sasniegumiem un identitāti. Kopā paveiktais apliecina cieņu pret sevi un savu skolu, tās tradīcijām, vērtībām, kā arī prieku par izcilību un veiksmēm, kas sasniegtas šajā mācību gadā!

Dzimtais pavards pie debesīm kuras.
Lai pārnāktu mājās,
mēs neveram durvis,

bet grāmatu vākus
un brīvojam telpu sevī,
kur dzimtenei būt.

No gliemeža mācīties nevaram,
jo mājas nav patvērums mums,
bet mēs būsim patvērums mājām.
/Māra Zālīte/

Mācību sasniegumi 2023./2024. mācību gadā (PDF) 

print

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.