Tūrisma diena 2024

5.septembra rītā JEPVĢ skolēni un klašu audzinātāji pulcējās, lai vienoti kopīgā gājienā dotos uz Badelku. Visi pulcējās pacilātā noskaņojumā, jo Tūrisma diena ir bijusi JEPVĢ ikgadēja tradīcija, kas tika pārtraukta dažādu ārēju apstākļu dēļ, un šogad tika nolemts, ka tā ir vērtība, kas jāatjauno.

Visi bija izturīgi un spēcīgi, mērojot apmēram 6 km  tālo ceļu kājām, nesot nepieciešamās mantas un pat stumjot ķerru.

Tūrisma dienas 2024 atklāšanā klašu kolektīvu pieteikumi bija radoši, muzikāli un atraktīvi. Visvairāk pārsteidza 10.A klases ideja “Par zaļu dzīvi” un 7.B klases Meža rūķu sveiciens.

Trases apzināšana, pateicoties sporta skolotāju prasmīgajiem norādījumiem, radīja vēlmi to arī noteikti izmēģināt, lai gūtu prieku, lai izdotos, lai uzvarētu! Sacensību rezultātā Veiklības, izturības un sadarbības stafetē uzvaru guva 7.A un  11.B  klases.

JEPVĢ var lepoties ar meitenēm: Ditu Ruzģi (9.B kl.), un Andīnu Anspoku (11.A kl.), kas ieguva “Grācijas” titulu.

Vai kāds zina Spilvenu cīņas noteikumus?  Juliāns Zīmelis (7.A kl.) un Armands Pūga (12.A kl.) bija visizveicīgākie un visprātīgākie, jo pieveica vairākus pretiniekus savā vecumposmā.

Veselīgas pusdienas svaigā gaisā meža ielokā ne tikai papildināja spēkus tālākām sacensībām, bet arī liecināja par klašu kolektīvu oriģinalitāti, klājot piknika galdus brīvā dabā.  Prezentāciju ietvaros atklājās skolēnu kulinārās prasmes un viesmīlība.

Kad pusdienas ieturētas, laiks spēcīgākajiem klašu pārstāvjiem sacensties riepas mešanā.  Vistālāk riepu aizmeta Kārlis Kristians Pastars (11.A kl.) un Raivis Bogotais (9.A).

Aktivitāte “Veiklības riņķis” liecināja par skolēnu saliedētību un veiklību. Visātrākie un visizveicīgākie izrādījās 8.A klases skolēni.

Noslēgumā visi pulcējās, lai piedalītos vai atbalstītu savējos virves vilkšanā. Pamatskolas grupā stiprākie bija 9.A.klase. Īpaši sīvas cīņas bija starp klašu grupām vidusskolas posmā. Spēks un izturība  vainagoja 11.A klasi ar uzvaru.

Lepni var teikt, ka JEPVĢ Tūrisma diena 2024 bija izdevusies! Visi, kaut arī saguruši, dienas beigās teica tikai pozitīvus vārdus, jo pasākums bija to vērts, lai pulcētos kopā, lai uzvarētu un arī zaudētu godīgā cīņā, lai  sajustu, cik labi ir atpūsties aktīvi. Dienas moto: “Mēs kopā– mēs varam!” noteikti atbilda tūrisma tradīcijas atdzimšanai.

Paldies visiem – gan maziem, gan lieliem. Ikkatrs ar savu klātbūtni tur sniedza prieku citiem. Vislielākais paldies talantīgajam, radošajam un atbildīgajam sporta skolotāju duetam! Paldies direktorei un administrācijai, kas atbalstīja un palīdzēja realizēt visas idejas. Mīļš paldies klašu audzinātājiem par kopabūšanu un skolēnu uzmundrinājumu. Paldies skolēniem par izturību un iespēju redzēt, kā ikkatrs pārvar un uzvar, kā izaug.

Aina Leikuce, sporta un veselības skolotāja
Ruta Vjakse, JEPVĢ direktores vietniece

 

print

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.