Jāņa Eglīša Preiļu Valsts ģimnāzijas 2023./2024. m.g. absolventu tālākizglītība

Ar lepnumu dalāmies ar jaunākajiem datiem par Jāņa Eglīša Preiļu Valsts ģimnāzijas absolventu sasniegumiem un turpmākajām studiju izvēlēm. 2023./2024. mācību gadā mūsu skolu absolvēja 30 skolēni, un viņu izvēles liecina par ģimnāzijas izglītības augsto kvalitāti un absolventu spēju sekmīgi konkurēt Latvijas un starptautiskajā akadēmiskajā vidē.

No visiem absolventiem 83% ir nolēmuši turpināt studijas augstākajās izglītības iestādēs, apliecinot mūsu skolas sniegto sagatavotību un skolēnu motivāciju izcilībai. Lielākā daļa no viņiem (70%) ir ieguvuši budžeta vietas dažādās Latvijas augstskolās, tai skaitā Latvijas Universitātē, Rīgas Stradiņa Universitātē un Rīgas Tehniskajā Universitātē. Šīs augstskolas ir vienas no populārākajām mūsu absolventu izvēlēm, un tas atspoguļo viņu izvēli turpināt mācības prestižās mācību iestādēs.

Skolēni ir izrādījuši īpašu interesi par studijām medicīnas, tiesību zinātņu un inženierzinātņu jomās, kas apliecina viņu vēlmi virzīties uz stabilām, perspektīvām un nozīmīgām profesijām. Tāpat ir skolēni, kuri izvēlējušies sākt savu karjeru jau tūlīt pēc skolas beigšanas vai turpināt profesionālo izglītību, apliecinot daudzveidīgas karjeras izvēles iespējas.

Mēs esam lepni, ka ģimnāzijas sniegtā izglītība un atbalsts palīdz absolventiem sasniegt augstus rezultātus un turpināt izglītoties dažādās nozarēs. Šie panākumi ir apliecinājums tam, ka mūsu skola nodrošina augstu izglītības kvalitāti, kas ir pamatā veiksmīgai skolēnu nākotnei.

Novēlam mūsu absolventiem izcilus panākumus arī turpmākajās gaitās un esam pārliecināti, ka viņi nesīs mūsu skolas vārdu tālu!

Sintija Ančeva, JEPVĢ karjeras konsultante

print

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.