10. klašu mācību ekskursija uz Rīgu projekta “Skolas soma” ietvaros

2024. gada 24. septembrī mēs, JEPVĢ 10.a un 10.b klases skolēni, devāmies mācību ekskursijā uz Rīgu. Pateicoties projektam “Skolas soma”,  bija lieliska iespēja  sajust 20. gadsimta 30. gadu radošās inteliģences dienas ritmu un svētku noskaņas dzejnieka, pirmā Tēvzemes balvas laureāta Jāņa Akuratera ģimenes savrupmājā.  Vairāk nekā 200 gadus senajā mājā uzzinājām stāstus par Ojāru Vācieti un viņa laikabiedriem un viesojāmies vidē, kurā dzejnieks dzīvojis, strādājis un radījis darbus, kas modinājuši latviešu sabiedrības sirdsapziņu 20. gadsimta otrajā pusē. Gidu pavadībā ne tikai dzirdējām iedvesmojošus dzīvesstāstus, bet varējām ieklausīties viņu dzejā, savas klases literārajā saskaņā  paši radīt dzejas rindas.

Ekskursijas laikā tika apmeklēta arī Latvijas Nacionālā bibliotēka, kur mūs iepazīstināja ar bibliotēkas milzīgajiem resursu krājumiem, to pieejamību un dažādām iespējām, ko tā piedāvā, piemēram, elektroniskie grāmatu katalogi, kas savukārt palīdz dažādu zinātniski pētniecisko darbu izstrādē.

Ikviens no mums atzinīgi novērtēja ekskursijas programmu un jutās gandarīts par jauniegūtajām zināšanām ārpus skolas telpām. Ekskursijas beigās baudījām īsu laiku iepirkšanās un izklaides centrā “Akropole”.

Vēlamies pateikties JEPVĢ direktorei Skaidrītei Ūzuliņai par doto iespēju doties mācību ekskursijā un Preiļu novada pašvaldībai par sniegtajiem autobusu pakalpojumiem.

JEPVĢ 10. klašu skolēni un audzinātājas

print

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.