Ernesta Valaiņa lekcija “No administratīvās atbildības līdz krimināllietai”

25.septembrī JEPVĢ skolas psiholoģe Ilze Čamane skolas saimei pieteica mūsu ģimnāzijas absolventu Ernestu Valaini. Ernests šobrīd studē LU juridiskajā fakultātē pilna laika profesionālajā maģistratūras studiju programmā, lai iegūtu jurista kvalifikāciju. Studiju laikā viņš ir piedalījies Latvijā pazīstamākajās izspēļu tiesās, kur viņš pārstāvēja komandu kā kapteinis. Ārpus studijām Ernests pievēršas pētniecisko darbu rakstīšanai par veselības aprūpes pakalpojumu sniedzēju civiltiesisko un krimināltiesisko atbildību.

Paralēli mācībām šodienas lektors strādā Rīgā, Starptautiskajā Zvērinātu advokātu  birojā “Magnusson”, kurā kopā ar zvērinātiem advokātiem un citiem juristiem sniedz juridisko palīdzību vairākās tiesību jomās un dzīves gadījumos.

Ernesta Valaiņa lekcija “No administratīvās atbildības līdz krimināllietai” 7. – 12.klasēm bija tiešām izsmeļoša un daudzveidīgi piemēri to darīja vērtīgu. Lekcijas atslēgvārdi: administratīvā atbildība, pārkāpums, sods. Stāstījums un jautājumi skolēniem aicināja iedziļināties un izprast lietas būtību, un pareizi rīkoties dažādās dzīves situācijās, kurās var nonākt pusaudži un jaunieši. Pamatskolas skolēni bija nedaudz kūtrāki, taču vidusskolas jaunieši pēc lekcijas turpināja diskusiju ar konkrētiem piemēriem no dzīves. Paldies lektoram!

Ruta Vjakse, direktores vietniece
Ilze Čamane, JEPVĢ psiholoģe

print

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.