KA1 profesionālās pilnveides kursi Madeirā

2022.gada konkursā Jāņa Eglīša Preiļu Valsts ģimnāzija ieguva “Erasmus+” akreditāciju kā individuāla organizācija. Akreditētām organizācijām viena “Erasmus+” projekta ilgums ir 15 mēneši. Šobrīd esam īstenojuši pirmo “Erasmus+ “programmas Pamatdarbības KA1 “Mācību mobilitāte skolu izglītības sektorā” projektu, kura ietvaros ģimnāzijas skolotāji ne tikai apmeklēja profesionālās pilnveides kursus Portugālē un Itālijā, bet arī devās darba ēnošanas mobilitātē uz Franciju.

No 4. līdz 10. augustam apmeklēju kursus  “Education for Sustainable Living” (“Izglītība ilgtspējīgai dzīvei”) Madeirā. Kursos piedalījās skolotāji no Vācijas, Spānijas, Ungārijas, Polijas un Latvijas. Profesionāla pasniedzēja vadītajās lekcijās kursu dalībniekiem bija iespēja papildināt zināšanas ne tikai par bioloģisko daudzveidību, ekoloģiju, vidi, ilgtspējību, dabas resursu dabas riskiem, “ekoloģiskām katastrofām”, ilgtspējīgas attīstības mērķiem, bet arī iepazīt Madeiras salas ģeogrāfiju, klimatu, ģeomorfoloģiju un hidroloģiju, doties izzinošās ekskursijās un klātienē iepazīt, kā kalni un okeāns ietekmē Funšalas pilsētas klimatu, kā reāli dzīvē notiek ilgtspējīgu pilsētu izveide, kā praksē tiek īstenota pilsētas mobilitāte,kāpēc pilsētām vajadzīgi koki, kā visu šo faktoru kopums ietekmē iedzīvotāju neirobioloģiju un labklājību. Īpaši interesanta bija lauka ekskursija uz  Pico das Pedras meža parku un Quiemandas, kur apmeklējām senos Laurissilva mežus. 1999. gadā šie Madeiras lauru meži tika iekļauti UNESCO Pasaules mantojuma sarakstā, 90% no meža platības ir pirmatnējais mežs.

Nodarbību laikā arī piedalījāmies grupu debatēs un veidojām prezentācijas par ilgtspējīgu un eko tūrismu, ilgtspējīgām pilsētām, vides katastrofām, klimata pārmaiņām, to cēloņiem un ietekmi, dabas apdraudējumu, katastrofu pārvaldību ilgtspējīgai attīstībai un citām ar ilgtspēju saistītām tēmām. Iegūtās zināšanas izmantošu ne tikai savās ikdienas stundās, gatavojot ģimnāzistus B2 un C1 angļu valodas eksāmeniem, bet arī īstenojot jaunos Nordplus Junior projektus ģimnāzijā.

Šajā mācību gadā ģimnāzijā ir apstiprināti 3 jauni projekti: turpināsim darbu jaunā “Erasmus+” KA1 15 mēnešus ilgā projektā, esam saņēmuši Eiropas Komisijas finansējumu darba ēnošanai, skolēnu īstermiņa mobilitāšu īstenošanai un kursu apmeklēšanai, kā arī uzsākam darbu 2 Nodplus Junior projektos.

Anna Verza
JEPVĢ “Erasmus+ “ KA1 kursu dalībniece

print

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.