Karjeras nedēļa 2024 “Izglītība un karjera ikvienam” Jāņa Eglīša Preiļu Valsts ģimnāzijā

Jāņa Eglīša Preiļu Valsts ģimnāzijā veiksmīgi norisinājās Karjeras nedēļa 2024 ar tematiku “Izglītība un karjera ikvienam”, kas aizritēja no 7. līdz 11. oktobrim. Šogad galvenā uzmanība tika pievērsta vienlīdzīgām iespējām karjeras un izglītības jomā neatkarīgi no dzimuma, vecuma vai veselības stāvokļa, ar mērķi veicināt iekļaujošu kultūru skolā un sabiedrībā.

Karjeras nedēļas sākumā, 8. oktobrī, notika “Empātijas diena”. Mūsu skolas absolvente un dzejoļu autore Lolita Stupāne, dalījās ar savu dzīves stāstu un pieredzi darba meklēšanā. Viņa atklāja, kā ieguvusi invaliditāti un kā tas mainīja viņas dzīvi un karjeras izvēles. Stupānes stāsts bija iedvesmojošs piemērs, kā neskatoties uz dzīves grūtībām, iespējams attīstīt talantus un sasniegt savus mērķus.

9. oktobrī tika rīkotas diskusijas par vienlīdzīgām tiesībām un iespējām darba tirgū. Diskusijas aptvēra dažādas tēmas, piemēram: “Stereotipi un aizspriedumi profesiju izvēlē” un “Vienlīdzīga alga par vienādu darbu”. Skolēni aktīvi iesaistījās diskusijās un radošajās plakātu darbnīcās, kur veidoja plakātus, attēlojot profesijas, kas tradicionāli saistītas ar konkrētu dzimumu. Tāpat tika aplūkotas vienlīdzīga atalgojuma problēmas un idejas, kā to uzlabot nākotnē. Diskusijas un plakātu darbnīcas sniedza iespēju jauniešiem pārdomāt sabiedrības stereotipus un to, kā tos pārvarēt, lai veicinātu vienlīdzību darba tirgū.

10. oktobrī skolas vecāki piedalījās lekcijā “Kā saskatīt bērnā talantus un palīdzēt tos attīstīt?”, kurā uzstājās RSU Karjeras izaugsmes konsultante Ilze Ušacka-Priekule un DU pētniece Dr. paed. Mārīte Kravale-Pauliņa. Vakarā tiešsaistē norisinājās diskusija par mūžizglītību – “Mūžizglītība – vai nepieciešama un pieejama ikvienam?”, kurā interesenti varēja izteikt viedokļus un uzzināt par iespējām turpināt izglītošanos visos dzīves posmos.

Karjeras nedēļa noslēdzās 11. oktobrī ar iedvesmas stāstu “Mans izaugsmes ceļš”, ko vadīja Lauris Zalāns, Kristīne Nicmane un Līga Aļijeva. Šie iedvesmojošie profesionāļi dalījās ar saviem dzīves un karjeras pieredzes stāstiem, atklājot dažādus ceļus uz panākumiem un aicinot jauniešus sekot saviem talantiem. Tiešsaistes tikšanās noslēgumā jaunieši piedalījās interaktīvā spēlē, kur bija iespēja iepazīt dažādas profesijas, paplašinot savu redzesloku par karjeras iespējām.

Karjeras nedēļa 2024 bija pilna ar iedvesmojošām sarunām, diskusijām un praktiskām aktivitātēm, kas veicināja dziļāku izpratni par vienlīdzību un iespējām darba tirgū. Paldies visiem skolēniem, skolotājiem un vecākiem par aktīvu līdzdalību, kā arī īpašs paldies mūsu viesiem par viņu iedvesmojošajiem stāstiem. Mēs turpināsim veicināt iekļaujošu izglītību un karjeras iespējas ikvienam!

#KarjerasNedēļa2024 #IzglītībaUnKarjeraIkvienam #Vienlīdzība #Iedvesma #Empātija #JāņaEglīšaPreiļuValstsĢimnāzija

Karjeras konsultants – pedagogs
Sintija Ančeva

print

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.