8.A klases ekskursija uz Rīgu

9.oktobrī 8.A klases skolēni devās ekskursijā.  Karjeras nedēļas ietvaros apmeklēja Starptautisko lidostu Rīga. Lidostā patika tas, ka gide bija jauka un izstāstīja, parādīja īsi un konkrēti par lidostas būtību un darbību, kādas profesijas pārstāvji tur strādā. Bija interesanti iet cauri  skenerim un  kontrolei, liekot visas mantas kastēs . Mums patika skatīties no autobusa dažādu valstu un lieluma lidmašīnas un helikopterus. Pārsteidza lidlauka plašums un dažādās institūcijas, kas darbojas lidlauka teritorijā, kā, piemēram, ugunsdzēsēji, muita, lidmašīnu remontdarbnīcas, putnu dienests u.c.
Projekta “Latvijas Skolas somas” ietvaros apmeklējām E. Smiļģa muzeju. Tajā gids iepazīstināja ar teātra pirmsākumiem un Ādolfa Alunāna nozīmi latviešu teātra attīstībā. Interesants bija stāstījums par Eduardu Smiļģi un viņa darbību Dailes teātra izveidošanā. Iepazināmies arī ar citiem Rīgas teātriem: Latvijas Nacionālo teātri un Jaunatnes teātri. Skolēnu  uzmanību piesaistīja noslēpumainā E. Smiļģa un arī citu aktieru biogrāfijas. Bija interesanti klausīties senās mistērijas un cilvēku noslēpumaino vēsturi, tas mūs ļoti aizrāva un ieinteresēja. Interesanti bija aplūkot senās fotogrāfijas, teātra izrāžu tērpus, dekorācijas un atribūtus.
Pēc garšīgām pusdienām tirdzniecības centra Spices Lido zālē varējām doties aktīvi padarboties  uz Šampētera izklaides parku, lai kopīgi uzspēlētu peintbolu.
Pēc izzinošas un jautri pavadītas dienas noguruši atgriezāmies mājās.

Paldies autobusa šoferītim Jānim Litauniekam par patīkamo braucienu,  Toma Mālnieka mammai Dagnijai un klases audzinātājai Inārai Krustai!

Justīne Erte, 8.A klase

print

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.